Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Види кави

Про що ми думаємо, вибираючи кави? Міцний або слабкий, гіркий, м'який - про смак і кількості кофеїну. Цікавимося, скільки це буде коштувати і про себе, можливо, думаємо, чому? Є певна залежність між смаком, міцністю, ціною та видом кави. У світі існує два поширених види кави: арабіка і робуста, названих так по ботанічним видам дерев, що дають кавові плоди. З дев'яноста існуючих видів кавовий дерев промислове значення мають тільки аравійське (арабіка) і конголезьких (робуста). Саме ці два види, хоч і різною мірою, володіють яскравими смаковими якостями та ароматом, а також мають підбадьорливий ефект, завдяки кофеїну. Поєднання всіх цих властивостей зробило ці два види кави найбільш затребуваними у всьому світі. Зараз виробництвом кави займаються більше 50 країн. Практично всі вони знаходяться в тропічному поясі землі, кліматичні умови якого є ідеальними для якісного дозрівання плодів. 

Синонім кави найкращої якості цеАрабіка. Легко кислувата, зачаровує незвичним шоколадним присмаком. 

Робуста рішуче більш гостра і більш гірка, містить при цьому багато кофеїну.