Види кави

Про що ми думаємо, вибираючи кави? Міцний або слабкий, гіркий, м'який - про смак і кількості кофеїну. Цікавимося, скільки це буде коштувати і про себе, можливо, думаємо, чому? Є певна залежність між смаком, міцністю, ціною та видом кави. У світі існує два поширених види кави: арабіка і робуста, названих так по ботанічним видам дерев, що дають кавові плоди. З дев'яноста існуючих видів кавовий дерев промислове значення мають тільки аравійське (арабіка) і конголезьких (робуста). Саме ці два види, хоч і різною мірою, володіють яскравими смаковими якостями та ароматом, а також мають підбадьорливий ефект, завдяки кофеїну. Поєднання всіх цих властивостей зробило ці два види кави найбільш затребуваними у всьому світі. Зараз виробництвом кави займаються більше 50 країн. Практично всі вони знаходяться в тропічному поясі землі, кліматичні умови якого є ідеальними для якісного дозрівання плодів.
Синонім кави найкращої якості цеАрабіка. Легко кислувата, зачаровує незвичним шоколадним присмаком.
Робуста рішуче більш гостра і більш гірка, містить при цьому багато кофеїну.