Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Європейське американо

Способів приготування європейського варіанту американо є два: 

1) Італійський спосіб передбачає розбавлення гарячою водою готового еспрессо. При цьому способі пінка на поверхні напою руйнується повністю. Тому крема у американо, приготовленому таким способом не є показником якості і не є обов'язковою. 

2) Шведський спосіб – полягає в наступному: спочатку в чашку наливається окріп, і тільки потім додається еспрессо. Таким чином пінка (крема) в отриманому напої зберігається. Чашку з гарячою водою можна ставити прямо під роздаточну групу кавомашини і в неї вливати готовий еспрессо. За всіми іншими параметрами „італійський” і „шведський” американо не відрізняються між собою. Хоча багато поціновувачів стверджують, що перший ковток напою приготовленого шведським способом відрізняється більш м′яким і насиченим смаком.