Європейське американо

Способів приготування європейського варіанту американо є два:
1) Італійський спосіб передбачає розбавлення гарячою водою готового еспрессо. При цьому способі пінка на поверхні напою руйнується повністю. Тому крема у американо, приготовленому таким способом не є показником якості і не є обов'язковою.
2) Шведський спосіб – полягає в наступному: спочатку в чашку наливається окріп, і тільки потім додається еспрессо. Таким чином пінка (крема) в отриманому напої зберігається. Чашку з гарячою водою можна ставити прямо під роздаточну групу кавомашини і в неї вливати готовий еспрессо. За всіми іншими параметрами „італійський” і „шведський” американо не відрізняються між собою. Хоча багато поціновувачів стверджують, що перший ковток напою приготовленого шведським способом відрізняється більш м′яким і насиченим смаком.