Турецький чай

Полюбляєте дуже ароматний турецький чай? Чи тільки чули про загадкові чаї по-турецьки? Рецепт його приготування дуже простий і при цьому напій виходить дуже смачним і дуже незвичайним. Час приготування: 15-20 хвилин Кількість порцій: 3-4 порції
Інгредієнти:
- 1 л. води
- 2 ст. ложки чорного чаю
- 1-2 ст. ложки чорного чаю з бергамотом
- Цукор за смаком
Для приготування справжнього турецького чаю необхідно два чайника: один невеликий заварник, і, власне, чайник. Набери воду в чайник і постав його на вогонь. Заварник встанови на чайник і поклади в нього суху заварку. Це необхідно для того, щоб в процесі закипання води, заварка обдала пором, що дозволить їй максимально зберегти свій аромат. Коли вода в нижньому чайнику закипіла - залий її в заварник і залиш настоюватися на 10-15 хвилин. Чай буде готовий, коли всі чайні листки впадуть на дно заварника. Розлий чай по склянках. Подавай з шматочком цукру. Традиційно в Туреччині чай подають у скляних стаканах.