Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Турецький чай

Полюбляєте дуже ароматний турецький чай? Чи тільки чули про загадкові чаї по-турецьки? Рецепт його приготування дуже простий і при цьому напій виходить дуже смачним і дуже незвичайним. Час приготування: 15-20 хвилин Кількість порцій: 3-4 порції 

 Інгредієнти: 

 - 1 л. води 

 - 2 ст. ложки чорного чаю 

 - 1-2 ст. ложки чорного чаю з бергамотом 

 - Цукор за смаком 

 Для приготування справжнього турецького чаю необхідно два чайника: один невеликий заварник, і, власне, чайник. Набери воду в чайник і постав його на вогонь. Заварник встанови на чайник і поклади в нього суху заварку. Це необхідно для того, щоб в процесі закипання води, заварка обдала пором, що дозволить їй максимально зберегти свій аромат. Коли вода в нижньому чайнику закипіла - залий її в заварник і залиш настоюватися на 10-15 хвилин. Чай буде готовий, коли всі чайні листки впадуть на дно заварника. Розлий чай по склянках. Подавай з шматочком цукру. Традиційно в Туреччині чай подають у скляних стаканах.