Калминський чай "ця"
200-300 г чаю
3 л води
2 л вершків
50 г вершкового масла
2 чайної ложки солі
5-6 горошин чорного перцю
Чай потовкти, залити холодною водою і варити на середньому вогні до закипання, потім зменшити вогонь, варити ще 15-20 хвилин, зняти прутики, які з'явилися на поверхні, влити підігріті вершки, проварити ще l0 хвилин, додати масло, сіль, дати постояти в закритомутому вигляді 10-15 хв, після чого розливати.
Інший варіант приготування
4 столові ложки з верхом калмицького чаю
2 л молока
1,5 л води
100 г вершкового масла
3 столові ложки ложки пшеничного борошна
7-8 горошин черного перцю
2 лаврових листа
2 чайні ложки солі
Порядок варіння той же, але сіль додати разом з молоком, потім пасерувати борошно з маслом до світло-жовтого кольору (не допускаючи підгорання) і ввести в чай разом