Секрет приготування смачної кави

Кава має свою душу. Головне завдання людини, яка готує каву – не позбавити каву її душі, тобто її аромату та смаку. Кава, як улюблена жінка, повинна завжди бути поруч, захоплювати собою і гріти душу!
Для того щоб приготувати прекрасну, ароматну, по істині аристократичну каву, після якої ви у своїй компанії уславитеся недосяжним авторитетом у приготуванні цього напою, засвойте лише кілька дуже простих правил:

Перше: готуйте каву тільки з натуральної свіжозмеленої кави.
Друге: для приготування кави служить спеціальний посуд - кавник (або турка - конічна залізна або мідна емність на довгій дерев'яній ручці)
Третє: цей кавник (або турка) повинен бути вичищений і вимитий, тому що ефірні олії від кави накопичуються на посуді і дуже швидко розщеплюються.
Четверте: вода для кави повинна бути якомога м'якшою.
П'яте: Зберігають каву в щільно закупорених банках з жесті або скла, далеко від приправ, що мають запах.
Шосте: для поліпшення аромату кави до неї можна додати дрібку солі або порошку какао.
Сьоме: найпростіший спосіб приготування - у підігріту посудину засипають каву середнього помелу, заливають окропом і настоюють (без жодного підігріву на вогні) 5 хвилин. Потім її розмішують, але не металевою, а керамічної ложкою, і переливають в іншу нагріту посудину, відділяючи при цьому осад. Другий спосіб приготування кави полягає в тому, що кавовий порошок засипається в турку. Залита гарячою або холодною водою кава підігрівається на вогні, доводиться до кипіння і знімається. Чудова кава готується не на відкритому вогні, а на піску: у сковороду або спеціальну ємність засипається чистий дрібний річковий або морський пісок. Він прожарюється на вогні, потім на нього ставиться турка, яка так і доводиться до кипіння.