Рецепти з каркаде

Для чаю потрібні такі інгредієнти:
2 чайних ложки каркаде,
1 стакан води.
Приготування:
Залийте окропом листя і дайте настоятися. Каркаде традиційно п'ють без цукру. Холодний напій готується аналогічно, замість окропу вода кімнатної температури. Наполягати слід кілька годин або ніч. Готовий напій можна охолодити в холодильнику.
Якщо гібіскус росте у вас в саду або вдома, можна не сушити його пелюстки, а використовувати їх свіжими. У цьому випадку ви не обмежені чаєм і рожевою сіллю, а можете використовувати гібіскус по повній програмі: пелюстки додавати в салати, великі бутони, зібрані вранці, фарширувати і смажити у фритюрі, дрібні бутони маринувати, як каперси. Якщо урожай квітів особливо вдався, можна заморозити їх і всю зиму додавати яскраві фарби в салати і гарніри.
Каркаде по-австралійськи
Інгредієнти:
пелюстки 10 свіжих квітів гібіскуса,
сік 1 лимона,
50 г цукру,
50 мл води,
імбир за смаком.
Приготування: Залийте пелюстки лимонним соком і доведіть до кипіння. З води і цукру приготуйте гарячий сироп, додайте імбир, влийте в сироп сік з пелюстками, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Видаліть пелюстки і розлийте напій по келихах. Подавайте каркаде по-австралійськи холодним, з льодом.