Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Чай

Цервоний китайський чай

Існує давня плутанина класифікації чаю, по якій один і той же вид чаю в Китаї вважається Каспо, а в Європі чорним. Справа в тому, що європейська класифікація грунтується на кольорі сухого незаварені листа (заварки), і по ній білий, жовтий, зелений чай і улуни - це один вид - «зелений чай», червоні і пуери - «чорний чай». Звичайно, такий розподіл зручно - покупець не плутається в простій схемі, і це чудово характеризує сучасного європейського (в першу чергу, західноєвропейського) покупця чаю.

Червоний чай згідно китайської класифікації, названий так за колір настою, який нагадує колір призахідного сонця з коричневим відливом. Жоден інший вид чаю не володіє такими відтінками кольору. І звичайно ж, він перевершує за кольором, ароматом і смаком своїх індійських нащадків. Китайський червоний чай так вразив європейців (англійців), що їм довелося викрасти кілька кущиків з плантацій в Китаї, щоб почати вирощувати свій чай в тільки що колонізованої Індії, ніколи раніше не знала чаю. Червоний чай не менш поетичний, ніж зелений або улун. Він набагато тонше пуеру - справжнього чорного чаю. За ступенем ферментації червоний чай коштує наступним після улунів; його ферментація становить 45-60%. Це приблизно рівне співвідношення ферментирование і свіжості створює сотні букетів смаку та аромату.

Є декілька сортів червоного китайського чаю, спробувавши які можна відразу зрозуміти, в чому їх принципова відмінність, скажімо, від індійських. Китайські червоні чаї володіють великою кількістю відтінків смаку і вишуканим, але в той же час густим і складним ароматом.ованності і свіжості створює сотні букетів смаку та аромату.