Кава по-східному

Кава по-східному – один з найдавніших і найдоступніших способів приготування кави. Такий напій готується в турці (джезві), на відкритому маленькому вогні або на гарячому піску. Дуже часто в таку каву по-східному додають прянощі за смаком.
Головна своєрідність кави по-східному – спосіб її вживання. Напій подають до столу прямо в джезві і розливають по чашках не проціджуючи. Окрему роль має піна, що покриває каву зверху: саме її накладають в чашки в першу чергу, і тільки потім розливають сам напій. Ні цукор (оскільки він вже був доданий при варці), ні ложечки (необхідності в ній нема) до цього напою як правило не додають. П′ють каву по-східному із спеціальних маленьких чашок ємністю 60-70мл, грубих керамічних , або тонкостінних фарфорових. Пити каву по-східному із чайних чашок чи демітас для еспрессо рахується поганим смаком.

Кава по-східному – один із найпоширеніших і доступних на сьогодні рецептів приготування кави. В різних джерелах цей напій називають по різному: кава по-турецьки, по-арабськи, по-східному. Завдяки приготуванню у відкритому посуді, можна легко створити той напій і з такою кількістю добавок, як Вам подобається.
В залежності від кількості цукру, використаного при її приготуванні, цей вид кави може бути гірким, солодким чи дуже солодким. В залежності від кількості молока, води і кави напій може бути більш рідким чи більш густим. Спеції, які традиційно використовуються при приготуванні кави по-східному, це: кориця, кардамон, гвоздика, мускатний горіх, чорний перець, часник, сіль. Вони придають напою неповторну „родзинку”.