Мате терере

Цей рецепт приготування мате в основному використовують в Парагваї та Аргентині. Для приготування Терере (Tereré) не обов'язково мати калабас - можна використовувати зручну ємність зразок склянки.
Мате заварюють холодною водою (3-5 ° С) або фруктовим соком і додається лід - цей вид мате п'ють як прохолодний тонізуючий напій.
Терере також можна готувати таким чином: листя мате спочатку заливають холодною водою і дають напою настоятися, поки трава не розм'якшиться, а потім мате заварюють дуже гарячою водою. Парагвайці вважають, що при цьому мате віддає силу, яку при звичайному заварюванні важко з нього «витягнути». У холодну мате часто додають цукор, мед, м'яту, цитрусову цедру, яєчний жовток - все, що завгодно. Враховуючи свої смакові переваги можна експериментувати з ягодами, морсами, фруктами і т.д.