Лунго

Лунго легко переплутати з подвійним еспрессо. Проте, відмінність між цими видами кави є, і суттєва. Для приготування лунго використовують таку ж кількість кавових зерен, як і для приготування еспрессо, але готують на подвійній кількості води. Власне через об’єм на виході і плутають лунго і доппіо. Хоча у лунго кількість кофеїну суттєво менша. різняться ці види кави і смаком. Доппіо за смаком не відрізняється від класичного еспрессо, а от лунго може мати гіркуватий і навіть злегка перепалений присмак. Адже велика кількість води вибиває з порівняно невеликої кількості кавових зерен усі смаки, у тому числі і не надто приємні.
Рецепт
- 7-9 гр. кави дрібного помолу чи в капсулі
- 60-110 мл води
- еспрессо кавоварка чи кавомашина