Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Лунго

Лунго легко переплутати з подвійним еспрессо. Проте, відмінність між цими видами кави є, і суттєва. Для приготування лунго використовують таку ж кількість кавових зерен, як і для приготування еспрессо, але готують на подвійній кількості води. Власне через об’єм на виході і плутають лунго і доппіо. Хоча у лунго кількість кофеїну суттєво менша. різняться ці види кави і смаком. Доппіо за смаком не відрізняється від класичного еспрессо, а от лунго може мати гіркуватий і навіть злегка перепалений присмак. Адже велика кількість води вибиває з порівняно невеликої кількості кавових зерен усі смаки, у тому числі і не надто приємні.


Рецепт 

  •  7-9 гр. кави дрібного помолу чи в капсулі 
  • 60-110 мл води 
  • еспрессо кавоварка чи кавомашина
 Якщо є можливість вибрати розмір чашки, варто вибирати „велику чашку”. Якщо нема можливості автоматично приготувати лунго, тоді можна налити в чашку 1-2 ст.л. окропу і приготувати еспрессо, але збільшити час екстракції до 45 сек.