Сі Ху Лун Цзін (Колодязь Дракона з Озера Сі Ху)

Багато хто вважає Лун Цзін найкращим зеленим чаєм. Звичайно, справа смаку, але китайські чаєводи вивели 43 види чайних кущів для виробництва цього сорту чаю. Цей чай вирощується поблизу міста Ханчжоу, в гірській місцевості біля озера Сі Ху і має дуже багату історію. Лун Цзін робиться з таких давніх часів, що навіть найвідоміший китайський чайний майстер Лу Юй (733-804 рр..) Вже описував монастирі Тяньлань і Лін'інь, в яких робили цей чай. За легендою своє «сучасне» назву чай отримав в 14 столітті, коли в околицях монастиря був виритий колодязь, на дні якого був виявлений камінь, що нагадував голову дракона. З тих пір його стали звати «Колодязь Дракона». Чай вирощується в гірській місцевості, оточеній бамбуковими лісами. Середньорічна температура +16 º С, опади - близько 1500 мм. У сезон дощів грунт зволожується і добре просочує чайні плантації вологою. Чай, вирощений на цих грунтах, має невеликі листочки, дуже багаті амінокислотами і вітамінами. Лун Цзін приготавливается досить складним способом, і елітні види цього чаю оцінюються дуже високо. Для одного кілограма такого чаю потрібно 70-80 тисяч тоненьких і непошкоджених нирок з листочками, зібраними вручну. Нирка не повинна бути довше півтора сантиметрів. Збирають Лун Цзін тільки 30 днів у році, при цьому елітні види збираються в особливі дні, які змінюються щороку в залежності від погоди і місячного календаря. І елітні, і прості види Лун Цзин виготовляються вручну і мають довгий і складний процес обробки.