Кімун

Кімун, Ци Хун (англ. - Keemun, кит. - 祁门 红茶 (Qímén hóng chá)) часто входить в купажі різних блендів, в першу чергу, в English Breakfast. Цей досить молодий сорт чаю був виведений в 1875 році і відразу став популярний в Англії, де його прийнято пити з молоком.
Кімун - це збірна назва деяких видів червоних чаїв. Існує більше тридцяти видів кимунов. Ця назва походить від китайського «Ци Мень», так як цей чай виробляється, головним чином, в повіті Цімень, провінції Аньхой. У багаторазової транслітерації назву провінції дійшла до сучасних чайних магазинів саме, як кимун. Багато хто з кимунов володіють ніжним складені ароматом і червоним кольором настою. В ароматі присутні ноти орхідеї, сливи, яблука і легкого димку. Чайне листя цього сорту досить дрібні, тому готовий чай складається в основному з дрібних фракцій. Є кілька різновидів кимунов: кимун-маофен має більш насичений смак; кимун-Сінья - буквально означає «ранній рай»; кимун-хаоюй відрізняється високим вмістом тіпсів і може вважатися кращим з кимунов; Хубей-кимун - чай, який дуже схожий на кимун по всіма показниками, але з сусідньої провінції Хубей.