Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Класичний мате

1. Засипати заварку мате в калабас на 2/3 його об'єму. 

2. Прикрити отвір калабаса долонею і кілька разів добре струснути (щоб великі частини листя перемістилися в нижню частину калабаса, запобігаючи потрапляння в бомбилью більш дрібних шматочків). 

3. Нахилити калабас таким чином, щоб мате зсипався до однієї з стінок. У утворилася в іншої стінки порожнечу вставити бомбилью (її не виймають і не помішують заварку в процесі матепітія) і повернути посудину в рівне положення.

 4. Залити по бомбільї небагато гарячої води (до 50-60 ° С) і дати їй вбратися. Після цього калабас повністю наповнити гарячою водою (70-80 ° С) і дати настоятися кілька хвилин. 

5. Пийте мате через бомбилью, доливаючи воду по необхідності. Кількість заварок до втрати смаку, звичайно це 6-7 разів.