Приготування чаю улун
Щоб заварити зелений чай Улун за традиційними звичаями, нам буде потрібно глиняний посуд.
Беремо глиняний чайник, обполіскуємо окропом, потім засипаємо в нього сухе листя до 1/3 об’єму і заливаємо гарячою водою (температура близько 80 градусів), і практично відразу зливаємо цю рідину, не даючи їй настоятися. Заливаємо вдруге і залишаємо на кілька хвилин. Потім виливаємо в спеціальний глиняний посуд. Все чай готовий, його можна пити з цукром, молоком, вершками.
Деякі Улуни заварюють до 40 разів, але середня норма для цього сорту вважається 10-15 разів. Якісний зелений Улуни з чудовим смаком і багатою колірною гамою. Його неможливо сплутати з іншим чаєм, якщо, звичайно, він правильно заварений. Зелений чай Улун є підбадьорливим напоєм, також він піднімає настрій, освіжає у спекотні дні, втамовує спрагу і зміцнює зубну емаль.