Френч-прес
Кавник був винайдений у Франції в 1920 р. і вперше був запущений у виробництво фірмою «Меліора». Цей механізм отримав широке розповсюдження завдяки простоті експлуатації та високій якості напою.
У френч-прес насипають каву і наливають гарячу воду, після того як напій відстоявся, осад віджимають за допомогою поршня, прикріпленого до кришки. Найкраще готувати напій у Плунжерному кавнику - він збереже всі смакові якості і аромат кави. Плунжерний кавник складається з міцного скляного корпусу (не варто забувати про те, що кава у френч-пресі готується при температурі близько 95 градусів за Цельсієм, - пластик в такій конструкції не прийнятний), кришки та поршня - плунжера. Поршень опускається і піднімається в межах корпусу кавника, на самому поршні розташований частий сітчастий фільтр. Металевий фільтр френч-пресу на відміну від паперового фільтра краплинної кавоварки пропускає більшу частину осаду і важкі масла. У більшості сучасних плунжерних кавників кришка повертається в горизонтальній площині, відкриваючи й закриваючи носик кавника. Ємність плунжерного кавника від 0,33 до 1 літра.
Бажано, щоб зовнішній вигляд кавника відповідав всієї іншої поданої на стіл посуді, в першу чергу кавовим чашкам. Товстостінний фарфор може розглядатися як один з кращих варіантів, що зменшує тепловіддачу. Кава в кавнику повинен якомога довше залишатися гарячим. Пам'ятайте, що для приготування кави кавник повинен бути вичищений і вимитий, тому що ефірні олії від кави накопичуються на посуді і дуже швидко розщеплюються.