Секрети приготування чаю пуер

Приготування Пуэра вміщує в собі деякі особливості, які благотворно роблять вплив на аромат, смак і, звичайно, на дивовижні властивості цього корисного напою.
Як правильно заварювати Пуэр? Якщо розібратися, то не так вже і складно, якщо застосовувати деякі нехитрі правила і віддаючи перевагу власним смаковим якостям. Щоб правильно заварити Пуэра, по-перше, потрібний "правильний" посуд. Тому, що цей вид чаю має насичений колір і виражений запах, його не слід заварювати в чайнику з глини. Він усі запахи вбере, роблячи усі чаї, заварені в нім, схожими на Пуэр. Самим відповідним посудом для цього напою є із скла і фарфору. Перед заварюванням Чайник, перед заварюванням необхідно промити гарячою водою, як би прогріваючи його, і готуєш для подальшого заварювання.
По-друге, щоб отримати смачний і корисний напій, використати необхідно м'яку воду. Погана вода може зіпсувати смак самого високоякісного і вишуканого чаю.
Не можна воді давати довго кипіти, це по-третє. Вода, яка довго кип'ятиться, вважається «мертвою», тому чайник краще вимикати після перших ознак початку кипіння.
По-четверте, заварювати чаю треба стільки, скільки ви вип'єте відразу, а не залишатимете на ранок, обід або вечір. По-п'яте, розподілите заздалегідь кількість чаю, яку ви заправите в заварювальний чайник. Береться зазвичай від 4 до 7 грамів. Шматочок в 2-3 см2, в середньому, вистачить на незначну компанію.
Наслідуючи ці нехитрі правила, чай Пуэр слідує або заварювати традиційно або ж варити.