Головна | Реєстрація | Вхід
Чай, кава, мате
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2025  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Робуста

Кава робуста (Coffea canephora, Coffea robusta) — вид рослин роду кави. 

Робуста, яка була відкрита лише в XIX столітті, росте і плодоносить швидше, ніж Арабіка. Вона є сортом, більш стійким до кліматичних умов, у зв'язку з цим її можна обробляти в нижчих і легше доступних горах. Росте між іншим у Камеруні, Уганді і В'єтнамі. Зерна Робусти мають жовто-зелено-бранзовій колір, як правило менші і більш овальні ніж зерна Арабіки. Її смак більш рішучий, більш гострий. Також більш гіркий і містить більшу кількість кофеїну - від 2% до 4%. У світі є лише кілька видів Робусти. Робуста найкращої якості обробляється в Уганді і Заїрі, прекрасно підходить для використання в капучино.