Арабіка

Кава Арабіка, це найстаріший і найпопулярніший сорт кави, який походить з Ефіопії, а вирощується на схилах Бразилії та Колумбії, в Індії, Екваторіальній Африці, а також Суматрі.
Зерна Арабіки поздовжні, зеленуваті і мають світлу, просту борозну. Містять невелику кількість кофеїну, приблизно близько 1-1,7%. Навар м'який, ароматний, злегка кислуватий (але не кислий), іноді з оксамитовим шоколадним присмаком.
У світі обробляють понад 20 видів Арабіки. До самого благородного виду можна віднести: - Арабіки Excelso Kolumbia (найдорожча і найкраща Колумбійська кава). - Арабіки Коста-Ріка Тараззу (видатна костариканська кава: легкий смак з горіховою ноткою, досить освіжаючий і міцний) - І дику Арабіку Etiopia Djimah (специфічний, багатий смак з винними і плодовими акцентами). Дуже цікавим видом кави є також Арабіка Nikaragua Superior. Рекомендується використовувати, як складову частину в каву еспресо, характеризується гарною кислинкою і натуральним, коньячним присмаком. М'яка на смак, відзначається сильним ароматом з середньою силою. Найдорожчий і розкішний вид Арабіки, є "Ямайка Blue Montain", досконало врівноважена, з плодовим акцентом і делікатною кислинкою.
Кава, яке потрапляє на наш ринок, це найчастіше суміші різних видів, створені так, щоб давати гурманам цього напою багатство смаку та повноту аромату.